rosa caterina

Català / Español / English

Català

English

Español

que faig /  qui sóc

que faig

qui sóc

Autora de la foto: Aina Crespí

Sóc una artista visual que viu i treballa a Mallorca. Vaig estudiar Belles Arts a Barcelona i posteriorment em vaig especialitzar entre França i Bèlgica en l'ús de les plantes locals per a la fabricació de colors i l'estampació sobre paper i teixit. M'interessa més generalment i per herència, l'imaginari del camp i la geometria.

 

rosacaterinabr@gmail.com

 

Clients

Muaré, Aba Art Lab, IB3 TV, Universitat de les Illes Balears, La Guilda Workspace, Govern de les Illes Balears, Ajuntament de Santa Maria del Camí, Ajuntament de Palma, Tina Manresa, Xicoia, Grup de Recerca en Art i Educació GRAiE.

 

Projectes

2018- . Co-fundadora i artista tèxtil de Retrat d'home amb turbant, juntament amb Aina Crespí. Disponible aquí.

2015- . Fundadora i artista tèxtil de Tinctorum. Disponible aquí.

 

Exposicions seleccionades

2019. Exposició individual Herbari. Muaré, Aba Art Lab, Palma.

2017. Exposició col·lectiva Camins oberts. Curadoria a càrrec de Tina Codina i Mª Pau Ruiz. Posada de Son Llaüt, Santa Maria del Camí.

2015. Exposició col·lectiva ArtnitCampos. Campos. Full de sala disponible aquí.

2013. Exposició individual Abschlussausstellung. Akademie der Bildenden Künste München, Munic.

 

Artícles seleccionats

2017. Los tintes naturales: su estudio y posibles aplicaciones en moda y diseño. Publicació conjunta amb Mª Julia Martínez  García i Mª Luisa Vázquez de Agredos Pascual al llibre d'actes del I Coloquio de investigadores en Textil y Moda. Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, Terrassa. Disponible en línia aquí.

2017. In Praise of Negentropy: Art and the Micropolitics of Biocultural Diversity. Publicació a Langscape Magazine Vol.6: Through a Different Lens: The Art and Science of Biocultural Diversity. Canadà. Disponible aquí.


Premsa
2019. Tertúlia del dia 27 d'abril del programa de radio Balears fa ciència amb Enric Culat, IB3 Radio, minut 22:00. Programa disponible aquí.

2017. Sembrar la semilla del arte. Article de Mar Ferragut al Diario de Mallorca sobre el projecte De l'hort a lart. Disponible aquí.

2016. La planta amb què els antics tenyien la roba. Article de Margalida Mateu a l'Ara Balears sobre el projecte Peregrina. Disponible aquí.

 

Mencions

2016. Menció d'honor de la Fundació Pilar i Joan Miró,  Palma.